Mijn werkwijze

 

Mijn werkwijze

De intake houdt 1 – 2 gesprekken in. Tijdens de intakefase wordt besproken wat je klachten zijn, je wensen en verwachtingen ten aanzien van de behandeling, en wordt een diagnose gesteld indien aanwezig. Bij het tweede of derde gesprek wordt een voorstel tot een behandelplan gedaan, waar jij indien gewenst wijzigingen of suggesties kunt aanbrengen.

Gedurende de behandeling evalueren we regelmatig of het behandelaanbod wat geboden wordt effectief is, en is er ruimte om aanpassingen hierin aan te brengen. Ook zal gedurende de behandeling door mij aangegeven worden wanneer alsnog doorverwijzing naar de Specialistische GGZ (SGGZ) geïndiceerd lijkt te zijn en de mogelijkheden hiertoe. Aan het einde van de behandeling wordt de behandeling geevalueerd en de inhoud van de afsluitbrief aan je huisarts met je besproken. Deze wordt pas verstuurd indien je hiervoor toestemming hebt gegeven.

 

Behandeling

Bij aanvang van de behandeling bespreken we wat jouw manieren zijn om met lastige, nare of traumatische ervaringen om te gaan. Dit geeft al vrij snel inzicht in wat je goed doet, maar ook waaraan je nog zou kunnen gaan werken. Deze analyse vormt de basis van de behandeling.

Naargelang wat je klachten zijn, zal ik cognitief gedragstherapeutische en schemagerichte technieken, EMDR of lichaamsgerichte interventies inzetten gedurende de behandeling. Ik werk het liefst eclectisch, dat wil zeggen dat ik bij elke client een behandelaanbod op maat maak. Dat kan inhouden dat er verschillende technieken ingezet kunnen worden, afhankelijk van wat nodig is. Ik zal je uitleg geven over de keuzes die ik maak.

Mijn stijl van behandelen: ik ben empathisch, geduldig, kan goed luisteren en ben oplossingsgericht.
Mijn sterke kant is dat ik snel tot de kern van de problematiek kan komen.